Descrierea instituţiei

Denumirea unităţii: Instituţia de educație timpurie nr.  92

Anul înfiinţării: 1965

Adresa: municipiul Chişinău, str.Melestiu 18 , sectorul Centru

Tel: 022- 35-47-58; e-mail: cenrugradi92@gmail.com

Localizarea geografică

Instituţia de educație timpurie nr. 92 este amplasată într-un cartier select, în centrul sectorului Centru din mun. Chișinău. Are o localizare geografică foarte favorabilă, luând  în considerație faptul, că, chiar în apropiere se află parcul „Valea Trandafirilor „  și copiii au posibilitatea să facă plimbări, să respire aer curat și să admire frumusețea naturii.

Trăsăturile caracteristice unității

Instituţia de educație timpurie nr.  92  este creşă-grădiniţă de tip general.  Limba de instruire – limba română și limba rusă (1 grupă) .

În instituţie este stabilită săptămâna de muncă de 5 zile (zile de odihnă: sâmbătă şi duminică)  şi un regim de activitate de 12 ore de la 07.00 până la 19.00.

La moment, instituţia funcţionează  la o capacitate de 7 grupe cu un număr de 162  copii înscrişi în listă.

Pe lîngă sălile de grupă  relativ spațioase, luminoase , amenajate  conform cerințelor educaționale, instituția dispune de cabinet medical cu izolator; cabinet metodic, asigurat cu literatură de specialitate, materiale didactice ,echipament audio-video, cu conectare la internet, ce oferă cadrelor didactice necesarul instruirii și educării copiilor; sală de festivități; terenuri de joacă, etc.

Instituția oferă copiilor care-i trec pragul un mediu plăcut și un climat educațional favorabil desfășurării unui învățămînt de calitate.